Satavenue Norge

Krepsefisker reddet opp av havet i siste liten

Stortingets nullvisjon

11. Juni 2021 opplever krepsefisker Rune Myrseth alle som oppholder seg på sjøen sitt verste mareritt. Rune havner ved ett uhell i sjøen mens båten forsvinner vekk fra ham. Han har kun en oljebukse med flytelementer på seg som hjelp. Ved en tilfeldighet blir han oppdaget av Redningsselskapets «Horn Flyer» når de passerer han. Les VGs artikkel om redningsaksjonen HER (ekstern link).

Stortinget vedtok i 2019 en nullvisjon mot drukning. Norge har lyktes med å forbedre sikkerheten, beredskapen og redningsarbeidet på havet, noe som redder flere hundre liv i året. Det klassiske redningsarbeidet er like aktuelt som alltid, men det kreves også modernisering, utvikling og samhandling for å nå nullvisjonen. I tillegg til å gjennomføre hyppige øvelser og gjøre seg kjent med fartøyet samt det utstyret som følger med er det også viktig å ha det riktige utstyret for jobben. Satavenue tilbyr en rekke sikkerhetsprodukter som kan være nyttige på sjøen for å hjelpe til en nødssituasjon. Personlige nødpeilesendere og EPRIBer kan hjelpe til med å varsle hovedredningssentralen og andre aktører som hurtig kan begynne søk- og redningsoppdrag. AIS Mann-over-bord sendere og lys kan hjelpe til med søk når redningsmannskapet er på stedet, da særlig i situasjoner med lite eller ikke-eksisterende lys.

SatAvenue tilbyr en rekke forskjellige typer sendere slik som EPIRBer, PLBer og AIS MOB enheter i tillegg til satellittutstyr. Om du ønsker å kikke nærmere på vårt sortiment finner du det ved å gå på «Produkter» og «Nødpeiler». Du kan også trykke HER for å komme rett til utvalget.

 

Er du usikker på hvilket type utstyr som passer for deg og ditt fartøy så kan du kontakte oss så hjelper vi deg gjerne. Informasjon finner du på vår KONTAKT OSS side.

 

Hvordan fungerer en nødpeilesender?

I illustrasjonen over ser du hvordan en aksjon fungerer, fra du trykker på senderen, til den påfølgende redningsaksjonen. Dette gjelder for alle sendere som sender ut ett 406MHz signal.

A – Nødpeilesender aktiveres og sender ut ett 406MHz signal, inkludert GPS posisjon, til ett verdensomspennende nettverk av søk- og redningssatellitter.

B – 406 beskjeden og GPS signalet sendes til den nærmeste Søk- og rednings organisasjonen.

C – Søk- og redningsmannskap blir sendt ut for å søke. GPS posisjon samt ett 121.5 MHz signal gjør det lettere for redningsmannskapet å lokalisere nødpeilesender