Satavenue Norge

Hvordan bruke din satellittelefon

Satellittelefoner

Satavenue leverer en rekke satellittelefoner til alle formål og for alle lokasjoner.

Iridium opererer ett nettverk av 66 satellitter som går i hurtig bane rundt jordkloden. Dette gir brukeren en unik mulighet til å være tilgjengelig over alt, uansett hvor brukeren måtte befinne seg. Inmarsat og Thuraya sine systemer baserer seg på satellitter som alltid befinner seg på samme område på himmelen. Disse systemene vil derfor ha begrenset/ingen dekning i noen områder.

Det er viktig å merke seg at det alltid kan oppstå problemer med all type teknologi og det er derfor viktig å ikke stole blindt på dette. Men en satellittelefon vil uansett kunne øke dine muligheter for en vellykket slutt på en ubehagelig situasjon. Din telefon kan også fungere som en ekstra trygghet for den/de som er igjen hjemme når du er på tur.

 

Hvordan bruke telefonen

Vi leverer flere typer satellittelefoner, men bruken av disse er helt like. Det første man må tenke på er at antennen må ha fri sikt til satellittene og peke oppover mot himmelen. For Iridium, hvor satellittene beveger seg over himmelen vil det alltid være en fordel å stå på ett så åpent område som mulig. Dette kan bety at man må flytte seg vekk fra en husvegg, ett tre, eller liknende. Det er også en fordel å holde seg i ro når man gjennomfører samtalen.

For Inmarsat og Thuraya må man vite hvor satellitten befinner seg, for så å peke antennen mot denne. Det betyr at man steller seg med ryggen mot satellitten for å oppleve best mulig dekning.

 

Gjennomføre en samtale

Man kan se for seg at en satellittelefon alltid befinner seg i utlandet, uansett hvor man befinner seg. Det må derfor benyttes retningsnummer for å kunne foreta en samtale.

  • For å ringe en norsk fasttelefon eller mobiltelefon fra en satellittelefon slår man 0047 eller +47 etterfulgt av det nummeret du ønsker å ringe
  • For å ringe en satellittelefon fra en fasttelefon eller mobiltelefon slår man 00 eller + etterfulgt av satellittelefonens nummer

 

Dekning

Iridium: Iridium opererer ett nettverk bestående av 66 satellitter som flyr i høy hastighet over jordkloden. Dette betyr at man vil få dekning over 100% av kloden, noe som også er fordelen med Iridium. Med Iridium vil man også oppleve å ha dekning i for eksempel dype daler, der man ikke vil få det med andre nettverk. Det kan dog være varierende kvalitet på samtaler i de mest utfordrende forholdene.

Inmarsat: Inmarsat opererer 13 satellitter som leverer forskjellige tjenester. Alle disse har en fast plass på himmelen relativt til jordkloden. I Norge er det en av disse satellittene som gir dekning til Inmarsat sine telefoner. Inmarsat har en veldig stabil dekning der det er fri sikt mot satellitten, men det vil også være vanskeligere å få dekning om man står i «skyggen» av ett fjell, bygg, eller liknende.

Thuraya: Thuraya har i likhet med Inmarsat sitt nettverk satellitter som står på en fast plass og dekker ett fast område. I Norge er dekningen til Thuraya begrenset grunnet plasseringen til satellitten og er ikke noe vi normalt anbefaler brukere å benytte seg av i Norge.

 

Er du usikker på hvilken satellittelefon du skal velge? Kontakt oss gjerne, så hjelper vi deg med den informasjonen du trenger for å ta det riktige valget. Du finner kontaktinfo i «Kontakt oss» fanen eller ved å trykke HER.

 

Ønsker du å benytte deg av Norges mest solgte satellittelefon, Iridium 9575 Extreme, kan du kjøpe denne HER. Dette er ett fornuftig valg om du ønsker en telefon som er enkel i bruk og tilbyr tale-og meldingskapabilitet uansett hvor du befinner deg. Til Iridium 9575 Extreme tilbys det både kontantkort og abonnementer. Disse finner du under fanen «SIM-kort». Eventuelt finner du abonnementspriser HER og kontantkort HER